THE GREATEST GUIDE TO KüLTüR MANTARı TOHUMU

The Greatest Guide To kültür mantarı tohumu

The Greatest Guide To kültür mantarı tohumu

Blog Article

• Tahılları misel ile karıştırın: Kurumuş tahılları, steril bir çalışma yüzeyinde ve steril eldivenlerle karıştırın. İstiridye mantarı miselini tahıllara ekleyin ve iyice karıştırın.

Kompost hazırlanırken su olarak klor içermeyen su kullanılmalıdır. Bunun için taşıma su veya doğrudan dere suları kullanılabilir. Klor, istiridye mantarı tohumlarının gelişimini ve verimini olumsuz olarak etkileyecektir.

 Bu işlemde 10 kilogram kompost kullanılacaksa en fazla 500 gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

Tohumlarfidana.net’10 satın aldığınız istiridye mantarı tohumları, sağlıklı ve lezzetli mantarlar yetiştirmenizi sağlar.

This Site is utilizing a safety support to guard itself from on the internet attacks. The motion you only performed triggered the safety Alternative. There are plenty of steps that would bring about this block like distributing a certain term or phrase, a SQL command or malformed facts.

Uygun şartlar sağlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını alırken güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Toplam ağırlığın yüzde ikisi zaten yeterlidir ve toplam ağırlığın dörtte birine kadar spawn eklemek yanlış değildir. Dolayısıyla, substratın ağırlığının% 20-thirty’u arasında olduğundan fazla tahmin etmemesi veya fazla tahmin etmesi önemsizdir.

Lezzetli olduğu kadar bu mantarı yetiştirmek de oldukça kolaydır. Tesislerde yetiştirilebildiği gibi evlerde de kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Evde yetiştirmek için öncelikle aşağıdaki malzemeleri almalısınız.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu check here göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

 Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğworking day ile misel çoğaltımı oldukça yaygın olan yöntemlerden bir tanesidir.

Bal kabağı sezonu da gelmişken istiridye mantarları ve bal kabağını bir araya getirelim, onunla şöyle tadı damağınızda kalacak, aynı zamanda şifa dolu olacak bir çorba hazırlayalım. Hep mercimek çorbası yapmak olmaz: İstiridye mantarlı bal kabağı çorbası tarifi

İstiridye mantarıyla uyumlu bir başka sebze olan karnabaharı da unutmak olmaz. Bugüne dek onları bir arada kullanmayı hiç düşünmediyseniz mevsimi geçmeden kolayca hazırlanan bu tarifi en az bir kez sofranıza konuk etmelisiniz.

Et, tavuk ya da balık kullanmadan da doyurucu sofralar kurulabileceğinin en lezzetli, en renkli kanıtlarından biri karşınızda şimdi. İçindeki sebzeleri damak tadınıza ve evdeki malzemelerinize göre çeşitlendirebilirsiniz tabii ki.

Report this page